Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Approbo, un comparador de documents en línia que hauria de dificultar el plagi

2 comentaris

Approbo

Approbo és un programa que compara documents en línia per detectar coincidències textuals. L’ha desenvolupat l’empresa catalana Symmetric amb el suport del Citilab de Cornellà de Llobregat. És gratuït però cal registrar-se per poder-lo utilitzar.

Només cal seleccionar un document a l’ordinador (en format pdf, html, odt, xml,txt, rtf, doc,docx, xls, xlsx) i penjar-lo perquè Approbo el converteixi. Després inicia la cerca a través del seu propi motor i dels cercadors més habituals. Una vegada feta la comprovació mostra els resultats coincidents, el tant per cent de coincidència i l’enllaç a la pàgina del document.

Les utilitats d’Approbo són diverses. La majoria de mitjans l’han publicitat com un antídot contra el tan estès hàbit de “copiar i enganxar” en l’àmbit escolar o acadèmic, però també es pot fer servir per seguir el rastre a les possibles cites que es facin d’un treball, per exemple.

En les proves que hem fet ha detectat sense problemes plagis elementals a la Viquipèdia o a El Rincón del vago, i també coincidències exactes de documents públics de la UB triats a l’atzar. No sabem fins on arriba ni el seu nivell d’exhaustivitat, però és evident que pot resultar una eina útil per al professorat a l’hora de detectar plagis poc elaborats.

Més informació: Antídoto contra copiones (Ciberpaís)

2 thoughts on “Approbo, un comparador de documents en línia que hauria de dificultar el plagi

 1. Jamila,

  Nosaltres no som responsables d’Approbo, només ressenyàvem una informació. Per contactar amb els responsables d’Approbo, que pertany a symmetric, escriu un missatge a info@symmetric.cat.

  Cordialment,

 2. Bom dia!
  Preciso de ajuda para acessar o appprobo.Ja fiz o cadastro, mas não consigo logar…aparece a mensagem de Usuario o password incorrectos.
  E para senha perdida, não recebo as instruções no meu e-mail.
  Aguardo noticias.
  Obrigada!

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s