Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

S’instaura un nou guardó en matemàtiques: la medalla Chern

Deixa un comentari

Shiing-Shen ChernLa Unió Matemàtica Internacional (IMU) conjuntament amb la Fundació de la Medalla Chern (CMF) han instaurat un nou premi en matemàtiques, la Medall Chern, en memòria del matemàtic xinès Shiing-Shen Chern (1911 – 2004).

Chern va dedicar tota la seva vida a les matemàtiques, tant a la recerca com a l’ensenyament, centrant-se sobretot en la geometria. És considerat el fundador de l’àrea de la geometria diferencial global.

El premi consisteix en una medalla i 500.000 dòlars nord-americans, la meitat dels quals han d’anar destinats a alguna organització dedicada a la recerca, l’ensenyament, la divulgació o qualsevol altra activitat encaminada a promoure les matemàtiques.

Es concedirà cada quatre anys coincidint amb els Congressos Internacionals de Matemàtics, i la primera vegada es lliurarà durant la cerimònia d’obertura del Congrés Internacional de Matemàtics (ICM) 2010, que se celebrarà a Hyderabad (Índia) el 19 d’agost de 2010.

Més informació:

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s