Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

El projecte Klein i l’ensenyament de les matemàtiques a secundària

1 comentari

Felix Klein (1849-1925)L’any 1908 Felix Klein va publicar un recull de conferències, Elementarmathematik vom höheren standpunkte, que aviat es va convertir en un punt de referència. Ràpidament es va traduir a moltes llengües, entre elles el castellà, amb el títol Matemática elemental desde un punto de vista superior. L’objectiu de Klein era ajudar a relacionar les matemàtiques com a assignatura amb la disciplina científica; el que s’ensenya a les aules amb la recerca matemàtica, i anava específicament adreçat als professors de secundària.

Des de 1908 han passat cent anys i hi ha hagut molts canvis: el naixement de la computació, l’emergència de nous camps, la resolució de problemes centenaris, nous àmbits d’aplicació de les matemàtiques, per la qual cosa es feia necessària una revisió de l’obra de Klein. D’aquesta manera va néixer el Projecte Klein, impulsat per la Internacional Mathematical Union i dirigit per Bill Barton, professor de la Universitat d’Auckland. El projecte es proposa un triple objectiu: elaborar un llibre i publicar-lo simultàniament en diverses llengües, crear un DVD de recursos per als professors que vulguin aplicar-los a les seves classes i generar un wiki per vehicular les contribucions voluntàries.

L’equip que gestiona el projecte està format per 8 professors d’universitats d’arreu del món, que es van trobar per primera vegada entre maig i juny d’enguany a la Universitat Paris Diderot. Fruit d’aquella reunió van publicar un primer informe en el qual s’expliquen les característiques del llibre i es convida investigadors i docents per igual a fer-hi aportacions. Si algú vol ser inclòs a la llista de correu per seguir el desenvolupament del projecte ha d’enviar un missatge a Bill Barton.

One thought on “El projecte Klein i l’ensenyament de les matemàtiques a secundària

  1. Retroenllaç: Disponibles en línia les ponències de la Conferència Klein « Bloc de la Biblioteca de Matemàtiques

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s