Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

I Setmana Internacional de l’Accés Obert a la UB

Deixa un comentari

Cartell de la I Setmana Internacional de l'Accés Obert a la UB

Del 19 al 23 d’octubre se celebra a la Universitat de Barcelona la I Setmana Internacional de l’Accés Obert Open Access Week.

L’Oficina de Difusió del Coneixement ha editat un punt de llibre, i amb la col·laboració de les Biblioteques del CRAI, s’ha preparat un programa de xerrades.

Els principals actes són:

  • Dimarts 20 d’octubre, 13:00 h a la Biblioteca de Biologia – Aula S2.  “Revistes en accés obert: El cas de BioMed Central” a càrrec de la Sra. Rosa Zaborras i Sr. Manel Ibáñez, personal del CRAI de la UB.
  • Dimecres 21 d’octubre, 12:00 h a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.  “La difusió de la recerca en accés obert” presentat per la vicerectora de Política Científica, Dra. M. Teresa Anguera, i la delegada del rector com a coordinadora dels Sistemes d’ Informació i Documentació, Dra. Carina Rey.  També tindran lloc les conferències: “Què significa dipositar la teva tesi al TDX? Procediment i conseqüències de fer-ho“, a càrrec del Dr. Ignasi Labastida, responsable de l’Oficina de Difusió del Coneixement del CRAI UB, i “El portal de revistes RACO“, a càrrec de la Sra. Judit Casals, responsable de la Unitat de Projectes del CRAI UB. Entremig es lliuraran els certificats de les tesis 6.000 i 7.000 i de les tres tesis més consultades en el dipòsit TDX durant el curs acadèmic 2008-09 per part del Sr. Lluís Anglada, director tècnic del CBUC, i el Sr. Miquel Huguet en representació del CESCA.
  • Dijous 22 d’octubre, 10:30 h a la Biblioteca de Física i Química, Aula d’Informàtica.  “ArXiV: 18 anys compartint el coneixement científic en obert” a càrrec del Dr. José Ignacio Latorre, del Departament d’Estructura i Constituents de la Matèria de la UB.
  • Dijous 22 d’octubre, 14:00 h a la Facultat de Medicina – Casanova, Aula 11.  “Revistes en accés obert: El cas de BioMed Central” a càrrec de la Sra. Rosa Zaborras i Sr. Manel Ibáñez, personal del CRAI de la UB.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s