Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Barcelona acull el Fòrum de Cultura Lliure

Deixa un comentari

Del 29 d’octubre a l’1 de novembre se celebrarà a Barcelona el Fòrum de Cultura Lliure amb l’objectiu de construir i coordinar un marc global i una agenda comuna per a temes relacionats amb la cultura lliure i l’accés al coneixement. Vol ser un punt de trobada de les diverses organitzacions i veus actives del món de la cultura lliure per començar a donar resposta coordinadament a les problemàtiques sorgides arran del canvi de paradigma.

La societat de la informació i el nou context digital han significat una revolució en la manera de crear cultura i coneixement i, sobretot, en la manera d’accedir-hi. Ja no hi ha consumidors passius davant del proveïdor de continguts. Ara l’usuari col·labora, participa i decideix. Però els proveïdors tradicionals, en el seu desesperat intent de mantenir el control sobre els continguts, es plantegen estendre’l a Internet, prioritzant així els seus interessos per damunt dels de la societat; passant per sobre dels drets dels ciutadans a l’educació, a l’accés a la informació, a la llibertat d’expressió, a la inviolabilitat de les comunicacions o a la privacitat.

El programa, que  inclou la celebració dels oXcars, el certamen de la cultura lliure, s’organitza al voltant de cinc grans temes:

  1. Perspectives legals i accés dels usuaris
  2. Economies, nous models P2P i sostenibilitat distributiva
  3. Educació i accés al coneixement
  4. Programari lliure i estàndards oberts: filosofia hacker de coneixement compartit i eines d’acció
  5. Lògica organitzativa i implicacions polítiques de la cultura lliure

El Fòrum es podrà seguir a temps real des del web.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s