Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Ha nascut Vocabulària: terminologies temàtiques en línia

Deixa un comentari

El Serveis Lingüístics (SL) de la UB han endegat Vocabulària, un portal que selecciona recursos terminològics en línia agrupats per matèria. A cada àrea hi ha obres terminològiques pertinents temàticament, elaborades per la UB o altres institucions, i també quadres de cerca (Optimot i els multicercadors dels SL) que permeten la consulta conjunta de totes aquestes obres.

És una eina útil per al professorat i l’alumnat perquè permet la consulta multilingüe de termes d’una manera ràpida i sobre un conjunt extern d’obres en línia seleccionades per la seva fiabilitat lingüística.

De moment s’hi recullen específicament les àrees de Biologia, Ciències de la salut, Física i Matemàtiques i Química però està previst anar-hi incorporant els recursos de la resta d’àrees de coneixement relacionades amb els ensenyaments impartits a la UB.

Els multicercadors, elaborats a partir de la tecnologia de Google, cerquen dins de recursos terminològics en línia i en català -vocabularis, diccionaris, glossaris- definits prèviament. Si tot i així encara teniu un dubte terminològic, recordeu que podeu fer una consulta a Sens dubte, el gestor de consultes lingüístiques i terminològiques.

En la mateixa línia, hi ha disponible ja la versió 3.10 dels motors de cerca directa, connectors que permeten fer la consulta en un recurs de cerca extern directament des de la barra del navegador. La majoria s’han extret de la pàgina de motors de cerca de Softcatalà i Mycroft Project.


Comparteix l'entrada

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s