Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Passeig matemàtic per Catalunya

Deixa un comentari

La Biblioteca de Matemàtiques ha adquirit recentment el llibre de Teresa Ticó Passeig matemàtic per Catalunya. L’obra és fruit d’una llicència d’estudis retribuïda, concedida pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya durant el curs 1999-2000, i editada a Lleida per Pagès Editors.

Passeig matemàtic per Catalunya és una mirada al món que ens envolta. Partint de diferents objectes, monuments, paisatges, dissenys gràfics, escultures o formes determinades de Catalunya, l’autora mostra el rerafons matemàtic. D’aquesta manera els nostres ulls es fixaran d’una manera diferent i nova en l’església de Santa Maria del Mar, la Sagrada Família, el temple romà de Barcelona, les sanefes i frisos del Passeig de Gràcia, la Plaça del Mercadal de Balaguer o el laberint d’Horta.

Laberint d'Horta

El llibre s’estructura en 10 capítols, que agrupen temàticament la relació d’objectes i fenòmens urbanístics, arquitectònics i històrics estudiats. Des de la teoria de grafs i el laberint d’Horta a Santa Maria del Mar i les proporcions geomètriques, passant per les finestres gòtiques o les proporcions en l’arquitectura i la reconstrucció del temple romà de Barcelona, l’obra intenta mostrar una mirada matemàtica al món que ens envolta. Partint d’un objecte o fenomen real busca fer-ne una lectura matemàtica amb l’objectiu de categoritzar-lo, fer conjectures i operar-hi matemàticament.

Més informació:

Comparteix l'entrada

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s