Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Vols reviure el primer vol espacial?

Deixa un comentari

Yuri Gagarin. Imatge de Fotopedia, sota llicència CC by-nc

Amb motiu del cinquantè aniversari del primer vol espacial, protagonitzat per Yuri Gagarin el 12 d’abril de 1961 a bord del Vostok 1, Attic Room Productions, en col·laboració amb Yuri’s Night i YuriGagarin50, han produït una pel·lícula commemorativa, Fisrt Orbit, que es va estrenar conjuntament arreu del món el dia 12 d’abril.

L’objectiu de la pel·lícula és recrear a temps real tot allò que va veure Gagarin durant els 108 minuts que va durar l’experiència; intentar mostrar la solemnitat del moment i la intensitat amb què algú observava, per primera vegada a la història, la terra des de l’espai. Per aconseguir-ho, s’intercalen imatges històriques del vol amb seqüències en alta definició, enregistrades per a la ocasió des de la cúpula de l’Estació Espacial Internacional. Complementen les imatges, l’enregistrament sonor original del propi Gagarin —subtitulat en anglès—, i la banda sonora de Philip Sheppard.

Si voleu viure tot allò que va experimentar Gagarin aquell històric 12 d’abril de 1961, no us la perdeu.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s