Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Novè repte matemàtic: una enorme potència de 2

Deixa un comentari

Alberto Elduque, catedràtic d’Àlgebra de la Universitat de Zaragoza, presenta el novè repte matemàtic de El País, amb el qual el diari commemora el centenari de la Real Sociedad Matemática Española (RSME). El termini per enviar les respostes s’acaba a les 00:00 de dimarts 17 de maig, i es poden enviar a problemamatematicas@gmail.com. Com sempre, entre els encertants se sortejarà una biblioteca matemàtica.

L’enunciat diu així:

Hemos copiado mal una potencia de 2. Sólo sabemos que el exponente empieza por 528, luego hay varias cifras, y termina en 7301. Hay que calcular cuáles serían las dos últimas cifras de tan enorme número.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s