Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Un tauler gairebé cobert amb peces

Deixa un comentari


Ja hi ha solució al repte que plantejava la setmana passada, per commemorar el centenari de la Real Sociedad Matemática Española (RSME), María López Valdés. La resposta correcta és que és impossible deixar buida una sola casella i el mínim de caselles buides que podem deixar són 17.

Sembla que aquest ha estat el repte més difícil: només s’han rebut 420 respostes, un 7% de les quals errònies, un 30% correctes i amb demostracions inobjectables, i un 63% correctes però amb demostracions que grinyolen per alguna banda.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s