Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

SCM/Notícies entrevista Marta Sanz-Solé

1 comentari

La revista SCM/Notícies de la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) inclou en el darrer número (pdf) una extensa entrevista a Marta Sanz-Solé, catedràtica del Departament de Probabilitat, Lògica i Estadística de la Universitat de Barcelona i presidenta de la European Mathematical Society (EMS).

Sanz-Solé repassa la seva feina al capdavant de la EMS, els reptes que s’ha proposat dur a terme durant el seu mandat, l’estat de la recerca matemàtica a Europa i a Catalunya i el cada cop més visible paper de les matemàtiques en el desenvolupament científic durant el segle XXI.

SCM: Finalment, que diries a un jove que, sense conèixer gaire aquest món, decideix dedicar-se a les matemàtiques simplement «perquè m’agraden»?
MS: Li diria que, d’entrada, comencem be. Perquè per sentir-se feliç i realitzat en una professió, cal que trobem atractiu pels diferents aspectes del seu exercici. Però també insistiria en el fet que no n’hi ha prou amb sentir-se atret. Igual que per ser un bon pianista no n’hi ha prou amb adorar la música, sinó que cal talent i formació, per dedicar-se a les matemàtiques i no patir una frustració hauria d’estar segur de posseir un cert talent. El talent que portem en forma incipient el descobreixen més fàcilment els que ens envolten: professors, família, amics. Aleshores li preguntaria: t’han dit moltes vegades que serveixes per a les matemàtiques? Sí? Doncs endavant, ara cal potenciar les teves aptituds, fer-les florir; i això només és possible amb un procés de formació molt bo i intens. Cal esforç, però goso dir sense dubtes que les matemàtiques són meravelloses i dedicar-s’hi és una bona aposta.

Podeu llegir l’entrevista íntegra al número 30 (febrer 2011) del SCM/Notícies, de la pàgina 8 a la 13.

En el mateix número, a la pàgina 16, s’hi publica un emotiu article en record de Joaquim Font i Arjó (1958-2010), que va morir el 18 de novembre de l’any passat, escrit pels seus amics i companys del Departament de Matemàtica Aplicada i Anàlisi de la Universitat de Barcelona.

One thought on “SCM/Notícies entrevista Marta Sanz-Solé

  1. Retroenllaç: La catedràtica de Matemàtiques Marta Sanz, nou membre del Comitè Abel | Blog de la Biblioteca de Matemàtiques

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s