Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Intent de frau al correu de la UB

Deixa un comentari

Informàtica i comunicacions, a través de Notícies UB, alertava la setmana passada d’un intent de frau adreçat als usuaris de comptes de correu institucional de la UB.

Els usuaris afectats han rebut un missatge amb l’assumpte “Confirmeu la vostra compte UB.ED”, en el qual es demanen dades privades del compte —identificador, contrasenya i data de naixement— sota l’amenaça d’eliminar el compte en cas de no respondre.

L’ntent de phishing és fàcilment identificable —com es pot comprovar amb la captura— pels errors que conté el redactat, per l’assumpte i l’emissor, o per la seva pròpia naturalesa. Però sobretot, perquè cap administrador demanaria als usuaris dades privades per actualitzar la base de dades. La recomanació és simplement ignorar el missatge i eliminar-lo.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s