Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

XXI reunió de la xarxa Documat

Deixa un comentari

El dia 11 de novembre es va celebrar la XXI reunió de la Comissió Documat al nou edifici de l’Instituto de Ciencias Matemáticas (ICMAT), al campus de Cantoblanco de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM).

Hi van assistir els representants de les universitats de Barcelona (UB), Santiago de Compostela (USC), Valladolid (UVA), La Rioja, La Laguna (ULL), València (UV), Salamanca (USAL), UNED, Politécnica (UPM) i Complutense de Madrid, així com del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i de la Real Sociedad Matemática Española (RSME).

Documat es una xarxa bibliotecària i documental de Matemàtiques, formada per universitats i centres de matemàtiques espanyols, que té com a principi fonamental la cooperació. Es va iniciar l’any 1988 i la biblioteca de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona hi participa des del primer moment. A partir de l’any 2008, Documat va impulsar un portal documental de matemàtiques —allotjat en un servidor de la Universidad de la Rioja—, que conté informació sobre les tesis llegides a les universitat espanyoles, sobre el professorat, articles de revistes, prepublicacions, llibres i ressenyes bibliogràfiques. La intenció és oferir, sempre que sigui possible, l’accés al text complet, apostant per l’accés obert a la literatura matemàtica generada dins de l’Estat espanyol.

Actualment el portal Documat recull aproximadament 7.000 tesis de Matemàtiques —unes 1.500 a text complet—, 20.000 llibres —més de 4.000 a text complet—, gairebé 100.000 articles —uns 13.000 a text complet— i, pel que fa al fons antic, 6.000 llibres (des del segle XV fins a 1.949), el 80% dels quals a text complet.

La III Jornada Documat se celebrarà el 2012 a la UPM, i la propera reunió de la comissió se celebrarà a la UNED.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s