Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Misha Glenny: «La seguretat mai és total perquè sempre depèn de les persones»

Deixa un comentari

El diari Público del dia 31 de gener d’enguany oferia una entrevista amb Misha Glenny, escriptor i periodista (The Guardian, BBC) especialitzat en  l’Europa de l’est. Glenny va cobrir com a corresponsal durant els 90 la Guerra dels Balcans i darrerament s’ha especialitzat en el crim organitzat i el “cibercrim”. És autor, entre d’altres, de McMafia : el crimen sin fronteras i el Lado oscuro de la red.

Delincuentes de Estonia, Ucrania y Rusia. ¿Por qué países de la Europa del Este? La respuesta de cajón: “Existen un montón de tarjetas de crédito en el oeste y un montón de desempleados en el este. Rusia, Ucrania, China o India son países muy sofisticados tecnológicamente. Tienen motivación y los medios y gente joven que puede hacerlo”. Y un motivo más, tal vez el más contundente: “La ciberdelincuencia tiene poco riesgo y muchos beneficios”.

A pregunta de l’entrevistador, Glenny parla també de Julian Assange, Anonymous i Kim Dotcom, diferenciant cada cas i insisint en intentar entendre què són, què pensen i per què fan el que fan. “No. Ni Anonymous, ni Kim Dotcom, ni Julian Assange son cibercriminales“, conclou Glenny.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s