Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Concedit el premi Abel a Endre Szemerédi

Deixa un comentari

Fotografia de Koszticsák Szilárd

L’Acadèmia Sueca de les Ciències i les Lletres ha concedit el Premi Abel 2012 al matemàtic hongarès Endre Szemerédi “per les seves contribucions fonamentals a la matemàtica discreta i a la informàtica teòrica, i en reconeixement a l’impacte profund i durador d’aquestes contribucions a la teoria de nombres additiva i a la teoria ergòdica”.

Szemerédi, deixeble de Paul Erdös, és investigador adjunt permanent de l’Institut de Matemàtiques Aplicades Rényi Alfréd, de l’Acadèmia Hongaresa de Ciències de Budapest. Des de l’any 1.986 ocupa la Càtedra de Ciències de la Computació a la Universitat Estatal de Nova Jersey (EUA).

La biografia elaborada per l’Acadèmia destaca el seu intel·lecte i la seva imaginació:

En 2010, con motivo del 70 cumpleaños de Szemerédi, el Instituto de Matemáticas Aplicadas Rényi Alfréd y la Sociedad Matemática János Bolyai organizaron en Budapest un congreso para celebrar su éxito. Según el libro An Irregular Mind, publicado antes del congreso, “Szemerédi tiene un ‘intelecto fuera de lo común’, su cerebro está configurado de forma diferente al de la mayoría de los matemáticos. Somos muchos quienes admiramos su manera única de pensar, su extraordinaria imaginación”.

Més informació:

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s