Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Activitats d’estiu: Els vespres de la UB

1 comentari

Per setè any consecutiu, la Universitat de Barcelona (UB) ha programat una altra edició d’Els vespres de la UB, un cicle de sis concerts gratuïts de petit format, que se celebraran els dimarts i els dijous del mes de juliol als Jardins Ferran Soldevila de l’Edifici Històric.

Els concerts programats enguany són els següents:

 • Dimarts 3 de juliol – La Iaia

  Guanyadors del concurs Sona9 i grup revelació del Premi Enderrock 2010, La iaia és una proposta personal i emergent amb referències sonores del pop independent anglosaxó i la cançó d’autor mediterrània. Experiències quotidianes del vigatà Ernest Crusats que navega agafat al timó dins d’un mar que ha fet dels seus plors, ell i el seu vaixell que aguanta els cops que fa el vent quan bufa del Nord i el porten a altres ports. Les ratlles del banyador (2011) és el seu primer disc.

 • Dijous 5 de juliol – Cálido Home

  Seguint la recomanació d’una assídua d’Els Vespres, quedem atrapats pels suaus arpegis de guitarra i veus que recorden el folk americà. Cálido Home, guanyadors de la primera edició (2011) del concurs de bandes de joves de Barcelona Brot, és la banda sonora perfecta per gaudir entre amics en un càlid capvespre d’estiu.

 • Dimarts 17 de juliol – Micu

  El rumbautor, Miquel Rodergas, Micu, ens presenta el seu últim treball, La fusta. “La fusta és l’arrel, la guitarra, la base de la rumba”. Aquest disc presenta onze temes sincers i elegants, respectant la tradició dels gitanos catalans però flirtejant amb el pop, la cançó d’autor i la música brasilera. “M’agrada fer lletres. I a la rumba, amb l’excepció del Gato Pérez, sovint hi predomina l’opció més festiva, lleugera. Però també es pot fer rumba amb un altre aire, fins i tot parlant de coses tristes”.

 • Dijous 19 de juliol – Eloi el Bon Noi

  Des d’una plataforma balenera, Eloi el Bon Noi ha estat fent-se passar el fred i l’avorriment escrivint unes cançons que giren al voltant d’un estrany personatge, amb unes lletres que parlen de tensions familiars i de relacions més o menys malaltisses en el sí d’una família. Aquesta proposta, batejada com a pop sòrdid d’estructura contemporània, és una de les novetats més originals i extremes del nou pop català. El seu primer disc té un títol molt suggerent, Adolescència: No superada.

 • Dimarts 24 de juliol – The Seihos

  Seiho en japonès vol dir bona persona. Ja fa 10 anys que toquen junts i aquest quartet barceloní ha aconseguit tocar a bona part de les sales i festivals independents de Catalunya i de l’Estat. Les melodies enginyoses, treballades i eufòriques dels The Seihos viatgen des del britpop, fins al jazz i els ritmes africans, com es veu reflectit en el seu últim treball (2), en el qual hi ha participat el percussionista Marcel Tianan i la cantant de Zimbabwe Anita Zengeza.

 • Dijous 26 de juliol – Bremen

  El so, especialment cuidat i potent dels Bremen, s’aconsegueix a partir d’una formació clàssica, amb guitarres elèctriques i acústiques, baix i bateria com a elements principals, tot i que també utilitzen altres instruments com la trompeta, l’harmònica o el violí. Les històries properes, explicades a partir d’imatges metafòriques i quotidianes, estan al servei d’unes melodies directes i elaborades. En plena elaboració de l’enregistrament del seu primer treball, és un molt bon moment per veure’ls en directe.

Més informació

One thought on “Activitats d’estiu: Els vespres de la UB

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s