Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Comença l’any Internacional de les Matemàtiques del Planeta Terra

Deixa un comentari

Matemàtiques del Planeta Terra 2013

Més d’un centenar d’institucions —centres de recerca, universitats, societats científiques— s’han adherit ja al projecte Matemàtiques del Planeta Terra 2013 (MPE2013), nascut de la iniciativa de Christiane Rousseau, vice-presidenta de la Unió Matemàtica Internacional (IMU) i expresidenta de la Societat Matemàtica de Canadà (CMS).

L’MPE2013 representa un esforç de la comunitat matemàtica internacional a l’hora de fer contribucions perdurables al benestar del planeta. Té per objectius: fomentar la investigació per resoldre els problemes globals des d’una vessant interdisciplinària; sensibilitzar la població sobre les contribucions que només les matemàtiques poden fer a l’hora d’afrontar els problemes mundials, i oferir recursos als professionals de l’educació per mostrar el paper fonamental de les matemàtiques, i assenyalar els currículums potencials a desenvolupar per als estudiants interessats en la sostenibilitat i els problemes d’abast mundial.

Durant tot l’any se celebraran multitud d’actes: escoles d’estiu, tallers, reunions, sessions especials, col·loquis, conferències, exposicions i concursos, reflectits tots al calendari de la organització.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s