Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Diari Ara: Catalunya formarà matemàtics d’elit

Deixa un comentari

Ara, 01/03/2013“La recerca en matemàtiques a Catalunya és molt potent i reconeguda internacionalment. Tenim molt a ensenyar i creiem que fent-ho de manera coordinada i unificada tothom hi sortirà guanyant”, explica el director del Centre de Recerca Matemàtica (CRM) i catedràtic de la UAB, Joaquim Bruna. És amb aquesta intenció que la Facultat de Matemàtiques de la UB, el departament de matemàtiques de la UAB, la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC i el mateix CRM s’han unit per crear la Barcelona Graduate School of Mathematics (BGSMath).

L’edició d’avui del diari Ara es fa ressò de la posada en marxa del Barcelona Graduate School of Mathematics (BGSMath), de la qual ja us vam informar el 30 de gener, i que s’inspira en l’èxit assolit pel Barcelona Graduate School of Economics (BGSE).

L’article explica el per què de la iniciativa, el seu plantejament i la voluntat de la Generalitat d’estendre el model a altres àmbits de coneixement i de recerca.

“Es tracta de veure en quines àrees vol ser excel·lent cada centre i concentrar-hi els recursos de docència i recerca”, explica Castellà. La resta d’universitats que no vulguin apostar per una àrea, remarca Castellà, “no la deixarien de fer totalment sinó que oferirien només la primera etapa de docència”. És a dir, que la majoria d’universitats oferirien només el grau en aquella matèria -per complir amb la seva missió docent de proximitat-, però els alumnes que volguessin especialitzar-se a través de màster, doctorat i recerca haurien d’anar a fer-ho a la universitat de referència d’aquella àrea. “No vol dir que cada universitat hagi d’escollir només una àrea de coneixement; en pot tenir més d’una en què pugui ser referent”, però cal que aquestes estratègies es coordinin en el si del sistema universitari per crear un mapa de titulacions racionalitzat, diu Castellà.

Malauradament l’article és només obert a subscriptors o mitjançant pagament, però tractant-se de l’edició d’avui mateix, qui hi estigui interessat el trobarà fàcilment.

Apunts relacionats:

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s