Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

SIMBa: Evolutionary dynamics of populations with genotype-phenotype map

Deixa un comentari

El proper dilluns, 6 de maig, se celebrarà una nova sessió del Seminari Informal de Matemàtiques de Barcelona (SIMBa).

Speaker: Esther Ibáñez Marcelo
Universitat: Centre de Recerca Matemàtica (CRM)

Data: dilluns 6 de maig de 2013
Hora: 12:15, cofee-break; 12:30, inici
Lloc: Aula IMUB (al terrat), Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona.

Títol: Evolutionary dynamics of populations with genotype-phenotype map
Resum: Hi ha una relació complexa entre el genotip i el fenotip, i una de les característiques principals és que no és una aplicació un a un, és a dir, molts genotips són comaptibles amb el mateix fenotip. Mentre que els gens es traspassen de generació en generació, la selecció actua al nivell dels fenotips. Per tant, necessitem un model que tingui en compte això, doncs models existents tals que assignen puntuacions als gens no són aproximacions vàlides. Nosaltres intentarem posar de manifest algunes propietats noves les quals podem esperar que sorgeixin quan tenim en compte la relació genotip-fenotip. Ens hem centrat en formular models de processos dinàmics i evolutius amb l’aplicació genotip-fenotip, donant una definició de fenotip basada en els atractors de models simples de dinàmica de xarxes de regulació genètica i simular-los per tal d’obtenir propietats de la dinàmica. També introduirem una xarxa bipartita per tal de facilitar l’estudi conjunt dels genotips i fenotips i la seva relació estructural. Per fer-ho, fem servir conceptes i tècniques de teoria de grafs, les quals relacionarem amb conceptes biològics com seria la robustesa i innovació de la xarxa.

Si voleu rebre informació dels propers seminaris us podeu subscriure a la llista de correu. Si voleu contactar amb els responsables podeu escriure un missatge a simba(at)imub(dot)ub(dot)es

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s