Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

El CRAI-Biblioteca de Matemàtiques col·labora en l’exposició L’Àtom de Bohr: 100 anys en òrbita

Deixa un comentari

L’Àtom de Bohr: 100 anys en òrbitaEl dia 13 de novembre, el CRAI Biblioteca de Física i Química va inaugurar l’exposició bibliogràfica L’Àtom de Bohr: 100 anys en òrbita en homenatge a Niels Bohr, un dels científics més influents del segle XX i Premi Nobel de Física l’any 1922.

La iniciativa presenta una exposició bibliogràfica sobre Niels Bohr i el seu model atòmic formulat l’any 1913. Bohr, va contribuir al desenvolupament de la mecànica quàntica, especialment pel que fa a la interpretació del seu formalisme matemàtic. També cal destacar les seves aportacions a la física nuclear durant la dècada dels trenta. Col·laborà en el projecte Manhattan i, més endavant, va mostrar interès per aconseguir un desarmament nuclear universal.

El CRAI Biblioteca de Matemàtiques ha cedit per aquesta exposició l’obra La Théorie de Bohr : la constitution de l’atome et la classification périodique de éléments d’Edmond Bauer, llibre que forma part del fons bibliogràfic antic de la biblioteca.

Edmond Bauer, físic francès (1880-1963), va ser professor a la Faculté des Sciences de París. El 1945 fou nomenat professor de química física a la Sorbona i director del laboratori fundat per Jean Perrin. Físc de talent, fou també un magnífic docent que s’esforçà per encomanar als seus alumnes el gust per la recerca científica.

Més informació

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s