Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Ser matemàtic és cool

Deixa un comentari

Diu la nostra assessora matemàtica que quan et pregunten què estudies i la resposta és “matemàtiques”, una de les reaccions típiques és una ganyota acompanyada del comentari: “i què fas després amb això?”

Doncs resulta que la professió que surt més ben parada d’un llistat de 200 oficis del 2009 és, precisament, la de matemàtic.

Careercast és un portal d’Internet dedicat a la recerca de feina als Estats Units i Canadà. També ofereix ajuda als més indecisos amb un rànquing anual on apareixen avaluades 200 professions. Els 5 criteris que tenen en compte a l’hora d’elaborar la classificació són: l’entorn de treball (tant a nivell físic com emocional), el salari, les perspectives professionals, l’estrès i l’exigència física.

En l’estudi s’al·ludeix al matemàtic com la persona que “aplica teories matemàtiques i fórmules per ensenyar o resoldre problemes en un ambient empresarial, acadèmic o industrial”. En destaquen unes condicions de treball excel·lents, uns ingressos mitjans-alts i una taxa d’estrès baixa.

En el rànquing del 2010, però, el matemàtic baixa fins a la sisena posició, encara que segueix mantenint-se dins el top 10, juntament amb dues professions estretament relacionades amb les matemàtiques: actuari i estadístic. El canvi de posició s’explicaria pel fet que molts matemàtics treballen per les diverses administracions públiques i les retallades pressupostàries provocades per la crisi econòmica, haurien afectat notablement el sector.

Una classificació difícilment extrapolable a casa nostra, amb un mercat de treball molt diferent i amb un desequilibri —en determinats sectors— entre el nombre de llicenciats i els llocs a cobrir. Algú es podria imaginar en el nostre cas que biòlegs o historiadors ocupessin els llocs 4 i 5 del rànquing de les millors professions?

Comparteix l'entrada

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s