Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Xerrada taller el 18 i 25 de gener a la Facultat de Matemàtiques

Deixa un comentari

La Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona ha programat per als propers 18 i 25 de gener la xerrada taller Màquines que analitzen el comportament humà: la interacció entre l’home i la màquina (pdf).

La xerrada, a càrrec de Sergio Escalera i Oriol Pujol, va adreçada a alumnes de Batxillerat de la via científico-tècnica i s’organitza en dos torns cada dia:

Torn 1:

  • 09:30 – 11:00 Benvinguda i conferència
  • 11:30 – 12:30 Taller

Torn 2:

  • 11:00 – 12:30 Benvinguda i conferència
  • 13:00 – 1400 Taller

Fa dècades que veiem pel·lícules relacionades amb la Intel·ligència Artificial on les màquines són autònomes, analitzen el seu entorn i prenen decisions simulant comportament intel·ligents. Un exemple és el cas de Terminator (figura). Avui dia algunes de les escenes d’aquestes pel·lícules poden ser replicades amb les tecnologies assolides a l’actualitat. El primer pas per permetre a una màquina interactuar és fer-li entendre el seu entorn, i en le cas de la interacció home-màquina, és permetre la identificació automàtica i interpretació del comportament de les persones. Un exemple clar es pot veure en les últimes tecnologies de videojocs, on cada cop més som capaços de comunicar-nos-hi i i nteractuar-hi de forma complexa.

En aquesta xerrada taller analitzarem les tecnologies actuals que permeten aquesta comunicació home-màquina, quina ha estat la seva evolució i qui és el paper la informàtica de l’anàlisi de dades i intel·ligència artificial per avançar en aquest camp- Veurem les possibilitats d’aquesta tecnologia i discutirem el seu futur. Jugarem amb diferents tècniques si tecnologies actuals, i programarem les màquines per a que reconeguin el nostre comportament.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s