Blog de la Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica

Avui se celebra l’Ada Lovelace Day 2012

4 comentaris

Ada Lovelace Day 2012L’Ada Lovelace Day se celebra enguany el 16 d’octubre. La commemoració, prenent com a referència Augusta Ada Byron, filla de Lord George Gordon Byron i comtessa de Lovelace, pretén fer visibles i celebrar els èxits de les dones en la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques, camps del coneixement en què, encara ara, la presència femenina és minoritària.

L’origen de la celebració és la conclusió a la qual va arribar la psicòloga Penelope Lockwood: les dones necessitarien veure i reconèixer models de conducta femenins més que no pas els homes necessitarien veure models masculins. Segons això, una dona que destaqui en el seu àmbit pot esdevenir un exemple inspirador, la prova que es poden superar les barreres de gènere, la demostració que l’èxit és assolible.

Ada Lovelace (Londres, 1815-1852) és considerada la primera programadora en la història dels computadors. Va ser col·laboradora de Charles Babbage amb el qual va crear una màquina analítica capaç de resoldre equacions diferencials. El llenguatge de programació ADA, s’anomena així en homenatge a ella.

Al catàleg del CRAI hi trobareu nombrosa bibliografia sobre dones matemàtiques i també sobre dones en la ciència.

4 thoughts on “Avui se celebra l’Ada Lovelace Day 2012

  1. Retroenllaç: Avui fa dos-cents anys del naixement d’Ada Lovelace | Blog de la Biblioteca de Matemàtiques

  2. Retroenllaç: Avui celebrem el Dia d’Ada Lovelace, diada de les científiques « AMPA IPSE BLOC … un espai per a la comunicació i per a la participació.

  3. Retroenllaç: Avui celebrem el Dia d’Ada Lovelace, diada de les científiques « CatEi

  4. Retroenllaç: Avui celebrem el Dia d’Ada Lovelace, diada de les científiques | PepQuímic

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s